Valitse sivu

Pressi

Heavyneulonnan maailmanmestariksi GIGA BODY METAL Japanista!

Torstaina 11.7.2019 Joensuussa ensimmäistä kertaa järjestettyjen Heavyneulonnan MM-kisojen voittajaksi on valittu 5 hengen esiintyjäryhmä GIGA BODY METAL Japanista. Toisena palkittiin Crafts with Ellen Tanskasta ja kolmanneksi sijoittui duo 9” Needles USA:sta.

Tuomaristo arvioi esityksiä asenteen, esiintymisen, yleisön huomioonottamisen sekä hevineulojuuden ilmentämisen perusteella. Tuomaristo perusteli päätöstään maailmanmestarin valinnasta seuraavasti: Esityksessä oli tarina. Asusteissa ja esityksessä yhdistyivät oma kulttuuri, neulonta ja heavy. Esiintyjät ottivat yleisön haltuun, olivat tosissaan ja samalla hulluja, kuten pitääkin.

Tuomariston perustelut 2. valitusta Crafts with Ellenistä: Esiintyjä rakensi itsestään brändin. Neulonta oli osa bändiä, puikot olivat oma instrumentti. Esiintyjällä oli erikoisninjavälineet ja hän piti yleisöä hallussaan. Kolmantena palkitusta 9” Needles -duon esityksestä tuomaristo nosti esiin: esityksessä tarinaa ja taistelua. Esiintyjä otti tilan ja yleisöä haltuun. Esiintyjän asusteet olivat ensiluokkaisia.

Tuomaristossa päätöstä tekemässä olivat Markku Pyykkönen Joensuun kaupungilta, joensuulaisen trash metal -bändin, Maniac Abductorin, rumpali Jesse Räsänen ja filosofian tohtori, yliopiston lehtori (käsityötiede) Henriikka Vartiainen. Maailmanmestaruudesta kilpailemassa oli yhteensä 12 finaaliesitystä. Finalistit tulivat seuraavista maista: Iso-Britannia, Japani, Latvia, Ruotsi, Suomi, Tanska, Venäjä ja Yhdysvallat.

Heavyneulonnassa on kyse käsitöiden ja heavy metal -musiikin yhdistämisestä uudenlaisella tavalla. Heavyneulonnan maailmanmestaruuskisoissa kilpailijat neuloivat heavymusiikin tahtiin vähän niin kuin ilmakita- roidessa, mutta kilpailuvälineinä toimivat neulepuikot ja heavymusiikista tuttu asenne.

Yhteistyössä Heavyneulonta -tapahtumaa toteuttamassa olivat Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut, Joensuun kon- servatorio, Taito Pohjois-Karjala ry ja Tovari Oy. Voittajille palkinnot sponsoroivat olivat Boutique Aparthotel Lietsu ja Lankava Oy.

Lisätietoja:
Mari Karjalainen
Projektipäällikkö-käsityöpalvelumuotoilija
Matkalla kädentaitojen elämykseen -hanke

Taito Pohjois-Karjala ry
Taitokortteli, Koskikatu 1, Joensuu
puh. 050 315 6947

web: https://www.heavymetalknitting.fi
Facebook: https://www.facebook.com/heavymetalknitting/

Kuvien valokuvaaja: Joona Kotilainen. Valokuvat on käytettävissä Creative Commons EiKaupallinen (NC, NonCommercial) -lisenssin mukaan. Muissa käyttötarkoituksissa ota yhteyttä wtf@heavymetalknitting.com.

#heavyneulonta
#heavymetalknitting

OTA YHTEYTTÄ
Mari Karjalainen
projektipäällikkö, Matkalla kädentaitojen elämykseen-hanke
wtf@heavymetalknitting.com
050 315 6947

CONTACT US
Mari Karjalainen
project manager, Matkalla kädentaitojen elämykseen-hanke
wtf@heavymetalknitting.com
+358 50 315 6947